– – – Play Fair, Enjoy Life & Sports! – – –

Bert Konterman over High5 Sports ballen

High5 Sports bezocht oud international Bert Konterman op de velden van  de v.v. Hierden om de High5 Sports ballen aan een uitgebreide test te onderwerpen en dan met name de Brilliant Super.

Bert Konterman hierover: “De Brilliant Super is een fijne levendige bal, een heerlijke bal om mee te spelen”. “Deze bal laat zich met veel gevoel spelen en is zeer strak te plaatsen”. “Je voelt en ziet de kwaliteit”.

Bert Konterman is niet alleen zeer enthousiast over de ballen, maar ook over de achtergrond en het idee van High5 Sports. Zijn ‘eigen’ team traint inmiddels al met High5 Sports ballen. Hij begon zijn carrière bij FC Zwolle; na vier seizoenen daar gespeeld te hebben, verkaste hij naar Cambuur Leeuwarden. Ook daar bleef hij vier seizoenen. Dit keer vertrok hij voor drie seizoenen naar Willem II, om vervolgens voor zes miljoen gulden aan Feyenoord te worden verkocht waar hij met Kees van Wonderen, Paul Bosvelt en Jean-Paul van Gastel een solide Nederlandse kern vormde in het elftal. Met Feyenoord werd hij Nederlands kampioen en won hij ook nog eens de Nederlandse Supercup.

Na twee seizoenen werd hij overgenomen door Glasgow Rangers voor 16 miljoen gulden, een van de hoogste transfersommen uit de geschiedenis van Feyenoord. Met Glasgow werd hij in 2003 landskampioen. Later ging hij transfervrij naar Vitesse waar hij nog één seizoen bleef spelen. Daarna stopte hij. Hij speelde in zijn loopbaan 470 duels, waarin hij 37 keer scoorde.

Bert Konterman, High5-Sports vv-hierden-high5-sports-team-trainer-bert-konterman


Hieronder meer informatie over High5 Sports en Fairtrade.

 

KWALITEIT, FAIRTRADE, ASSORTIMENT

High5 Sports bracht eind 2010 als eerste een complete lijn professionele, gecertificeerde, fairtrade voetballen op de Nederlandse markt. Kwaliteit, een eerlijke prijs, respect en verantwoordelijkheid gaan heel goed samen. High5 Sports wil dit in samenwerking met haar relaties verder laten groeien.

Steeds meer clubs en voetballers onderschrijven de kwaliteit van de High5 Sports ballen en geven aan dat ze de ‘Fairtrade’ gedachte een belangrijke stimulans vinden om voor High5 Sports te kiezen.”‘Lekkere’ ballen en ook nog eens Fairtrade”, is een veelgehoorde uitspraak. High5 Sports kiest alleen voor de beste kwaliteit én Fairtrade en laat daarmee zien dat het ook anders kan. Bijkomend voordeel is dat omgeving en de sponsoren het ook weten te waarderen.

High5 Sports is een zelfstandig en onafhankelijk merk. Alle ballen zijn uniek van materiaal en samenstelling. Ze worden alleen voor High5 Sports op maat gemaakt. Door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen kent de High5 Sports Brilliant Super wedstrijdbal een garantie van maar liefst 3 jaar (op naden, vorm en waterdichtheid).

Het assortiment bestaat op dit moment uit 4 seniorenballen en 2 jeugdballen (350 gram en 290 gram). Bijzonder Interessant voor voetbalclubs is dat High5 Sports al bij een afname van 12 wedstrijdballen de club ondersteunt met sponsorpakketten. Bovendien is het vanaf 24 stuks al mogelijk de ballen GRATIS van het eigen clublogo te laten voorzien. Deze ballen worden dan speciaal voor de club gemaakt.

 

OVER HIGH5 SPORTS

High5 Sports wil in elk prijssegment de hoogste kwaliteit professionele voetballen aanbieden en actief bijdragen aan het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in het land van herkomst. ALLE High5 Sports ballen zijn daarom Fairtrade gecertificeerd. In de bedrijfsslogan klinkt dat door:
“For even greater sports!”. Het spelen met een High5 Sports bal geeft een dubbel goed gevoel: je speelt met de allerbeste bal én je maakt de wereld een beetje beter!
HIGH5 SPORTS, FAIRTRADE, PRAKTIJK
Eerlijke handel of fairtrade bevordert de duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Fairtrade staat voor:

• Goede werkomstandigheden: Er gelden strikte voorwaarden voor werkomstandigheden en minimum leeftijd. Kinderarbeid is absoluut uitgesloten.
• Een eerlijke prijs: Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten. Het betaalde loon moet aan strenge eisen voldoen. Daarboven stort High5 Sports een premie van 10% rechtstreeks op de rekening van het comité van arbeiders. Dit comité beslist zelf over de nuttige bestemming.
• Duurzame milieuzorg: Fairtrade producten moeten voldoen aan strenge milieueisen.
• Gemeenschapsontwikkeling: De door High5 Sports afgedragen premie maakt extra voorzieningen mogelijk voor de arbeiders die de ballen maken en dat komt ook de locale gemeenschap ten goede. Zo is er een winkeltje ingericht waar arbeidersgezinnen met korting gemeenschappelijk ingekochte levensmiddelen kunnen kopen, zijn er tassen met schoolbenodigdheden uitgedeeld aan kinderen waarvan de ouders dat niet kunnen betalen, kunnen mensen naar de oogarts met oogklachten of voor een bril, etc.

Wil je net als Bert Konterman ook gaan spelen met Hig5 Sports ballen? Neem contact met ons op! Wij maken graag een interessant voorstel ook voor jouw club!